צעדים שיגרמו לכם להרגיש חזקים מול הבנק, גם אם החשבון של העסק במינוס

צעדים שיגרמו לכם להרגיש חזקים מול הבנק, גם אם החשבון של העסק במינוס

לעיתים בעלי עסקים חשים כי הבנק לא נמצא שם עבורם כשהם צריכים אותו, למרות שבעבר עזר להם. לעיתים אפילו מרגישים תסכול וחוסר אונים מול הבנק.

חוסר האמון שהבנק מפגין, מלווה בחשש, ובעלי עסקים מתחילים לחשוב כי אולי העסק שלהם לא טוב. עקב כך הם מתחילים לפעול מתוך לחץ, ובמקום לבוא ממקום של צמיחה באים ממקום של הישרדות.

הבנקים עובדים על אמון

הבנק מקבל את ההחלטה לעזור לעסק, על סמך מדדי האמון, והעבר של הלקוח בבנק.

העבר רואה כמה העסק מרוויח על סמך דוחות רואה החשבון.

אמון הבנק בודק את התנהלותנו עד אותו הרגע, האם עמדנו בהתחייבויותינו כלפיו עד כה?

על סמך שקלול שני המדדים האלה, יחליט הבנק האם לסמוך עלינו או לא.

הבנק עושה את כל הבדיקות האלה כי הוא לא מבין איך העסק עובד, ואיך מנהלים עסק. יש להם רק אפשרות לבדוק אם מה שאמרנו להם עד היום, באמת התממש. במידה וכן, הבנק יוכל לקחת את הסיכון ולתת את המימון שאנו זקוקים לו.

כאן טמונה הבעיהגם לנו, בעלי העסק, אין תמונה פיננסית ברורה. איננו יודעים מתי הכסף יכנס, וכמה ?  או אפילו מהיכן ,  לעיתים אנחנו אפילו לא יודעים אם העסק שלנו רווחי או לא.

עקב כך אנו מבקשים הלוואות על סמך הכנסות עתידיות שאנו לא באמת יודעים או מאמינים שמה שאמרנו אכן יתממש. ומה יקרה אם לא נצליח להחזיר את ההלוואה?

התבוננות במציאות

לכן על מנת לצאת ממצב חוסר המודעות יש לנקוט בשלושה צעדים:

האחד להבין כמה העסק באמת מרוויח. בשביל להבין זאת הדבר הפשוט שעלינו לעשות הוא לבדוק מה המחזור החודשי של העסק, מה עלות המוצרים, ההוצאות הקבועות שלנו, בממוצע. לאחר שנבצע זאת נגיע להבנה טובה על מצב העסק.

השני להבין מה גורם לפער בין הרווח שהעסק מניב, לבין תזרים המוזמנים שלו. כלומר  עלינו לדעת כמה כסף אנו מושכים, החזרי הלוואות, מס הכנסה וביטוח לאומי ולראות מה גורם לפער בתזרים.

השלישי להפריד בין הרווחיות ש העסק לבין תזרים המזומנים שלו.

ברוב המוחלט של המקרים, אם נפריד בין הדברים, נראה כי העסק לכשעצמו בהחלט רווחי. אך לעיתים עקב התגלגלות הדברים, אנו פשוט לא רואים זאת. עקב חוסר ההפרדה לעיתים נראה כאילו העסק אינו באמת רווחי. דבר זה גורם לנו ללחץ, תחושות רעות וביקורת עצמית. אבל במידה והוא באמת רווחי, יש לו בעיה רק בתזרים המזומנים שלו. לאחר זיהוי הבעיהניתן לפתור אותה. איך נעשה זאת? על ידי בדיקה של מה עלינו לעשות על מנת להפוך את העסק לרווחי יותר!

זאת טעות לחשוב שהפתרון יגיע מפריסת הלוואות או צמצום הוצאות , אלא הפתרון יגיע מהגדלת הרווחים של העסק. אם זה על ידי ערוצי שיווק נוספים, השקעה ופיתוח של מקורות הכנסה נוספים.

יש לנו תוכניתאפשר להרגיש בטוחים מול הבנק

עכשיו כשאנו מודעים למצב העסק, לרווחיות שלו, ויודעים מה אנו צריכים לעשות על מנת להרוויח יותר, אפשר לגשת לבנק לגיוס הכסף לפיתוח אותה תוכנית. במצב כזהעמדתנו מול הבנק שונה לחלוטין.

אנו מגיעים בטוחים, ובעלי ידע, לעמדה של צמיחה ולא מתוך עמדה השרדותית כמקודם. נוכל להסביר לבנק את תוכניתנו, למה אנו בחוב מולו, ושהעסק בעצם רווחי.

אם המאמר עניין אותך ואתה נמצא במצב עליו הוא מדבר, אשמח לסייע לך לכל אורך הדרך צעד צעד, יד ביד, ולהביא את העסק למקום שבו אתה רוצה שהוא יהיה.

שתף:

מאמרים נוספים:

youtuber, blogger, screenwriter

קורונה והפנסיה שלנו

יצאתם לחל"ת? פוטרתם? אינכם ממשיכים להפקיד כספים לפנסיה שלכם ? עצתי – שימו לב כי לפחות הכיסוי הביטוחי שלכם נשמר  ראשית שימו לב כי בתקופת

mask, surgical mask, virus

הלוואת מדינה במסלול קורונה

הלוואת מדינה במסלול קורונה:  מי?  כמה?  למה?  איך? (כל התשובות לשאלות) קרן מדינה הינו מסלול הלוואות המופעל על ידי משרד הכלכלה בימים כתיקונם כקרן שנוסדה

dollars, currency, money

איתור כספים אבודים

מיליארדי שקלים 'מנותקי קשר' שוכבים בבנקים ובחברות הביטוח ללא ידיעת בעליהם, ודמי הניהול מכלים אותם. אין סיבה שזה יימשך כך. קרוב ל־30 מיליארד שקל שוכבים

אנחנו ממש כאן !

מלאו את הפרטים מטה ונחזור אליכם !

דילוג לתוכן