4 טיפים מנצחים לניהול תזרים מזומנים

כל עסק יודע שעל מנת להמשיך להתקיים, עליו לשמור על תזרים מזומנים חיובי. כלומר, יותר כסף שזורם פנימה לעסק מכסף שיוצא החוצה. הבעיה היא שבקצב החיים המהיר, התחרותי והגדוש משימות, קשה מאוד להקפיד על התנהלות פיננסית חכמה. בעלי עסקים רבים מגלים מאוחר מדי, שהתזרים הנוכחי אינו מאפשר להם לממש את מלוא הפוטנציאל וחלקם אף נסגרים על רקע בעיה תזרימית.
לפניכם 4 טיפים לניהול אפקטיבי של תזרים מזומנים.

"שומר הסף" – פיקוח הדוק על התזרים


עסק דורש אחריות ובעלי עסקים מחויבים להיות ערים לשינויים, בין אם אלה עובדים שלא מתפקדים כהלכה, מתחרים שמכרסמים בנתחים, שינויים בהיצע ובביקוש, לקוחות נוטשים וכן, גם שינויים בתזרים מזומנים. התזרים מחייב פיקוח הדוק על בסיס יומיומי, כיוון ששינוי אחד קטן עשוי לגרום להפסד גדול. למרבה השמחה, כיום פשוט יותר מתמיד לבצע מעקב תזרימי באמצעות תוכנה ידידותית לניהול עסק הכוללת גם אפליקציה נלווית. אלה מסייעות בניתוח התזרים כולל חיזויים לעתיד והתראות מכל מקום ובכל עת. עדכניות שתאפשר לכם לפעול ולהגיב באופן מידי.

טיימינג זה הכל קביעת יעדי תשלום ללקוחות ולספקים


אחת הדרכים להזרים כסף לעסק במועדים קבועים על מנת לשפר את ההתנהלות הפיננסית היא לקבוע תאריכי יעד לתשלומים. למשל, מתי לקוחות אמורים לשלם לכם במהלך החודש (רצוי לקבוע תאריך קבוע לכל לקוח ולא לייצר בלגן על ידי פיזור התשלומים) וכן תשלום במועד קבוע לספקים.
כך תוכלו להשוות בין הכסף המזומן שנכנס לעסק לבין הכסף המזומן שיוצא מהעסק. צריכים כסף נזיל בהקדם האפשרי? נסו לתגמל לקוחות שמשלמים מוקדם יותר או במזומן ובמקביל, בדקו אופציה לעכב את התשלום לספקים.

התייעלות פיננסית לעתיד בטוח יותר


כסף נכנס, כסף יוצא ולא תמיד מצליחים ביומיום לעקוב אחר התנועות ולהבין לאן הכסף נעלם. זו הסיבה שחשוב לרכז את כל הנתונים הכספיים בתוכנה אחת לניהול העסק, כדי שתוכלו להתבונן במבט שבועי, חודשי, רבעוני ושנתי על ההוצאות וההכנסות. פרספקטיבה רחבה שתסייע לכם להבין איזה לקוחות משלמים יותר ועל מה אתם מוציאים כספים. בהתאם לכך, ניתן לבצע מיפוי של לקוחות לא רווחיים ובמקביל, לצמצם בהוצאות גדולות או מיותרות או לפחות לחפש אלטרנטיבות זולות יותר. לדוגמא, להתחיל לעבוד מהבית כדי לחסוך תשלום על משרד שכור.

הכינותי מראש שמירת כסף פנוי


עסקים רבים מתבססים על התזרים העומד לרשותם ושוכחים שהוצאות בלתי צפויות (תשלום מס שלא לקחתם בחשבון) או ניהול לא יעיל, עשוי להוביל בהמשך לאובדן כספי גדול. חשוב מאוד לשמור בצד כסף נזיל, שיעמוד לרשותכם בכל עת. לא פיקדון שייקח כמה ימים לפחות עד שתוכלו לפדות אותו אלא כסף נזיל בחשבון ואפילו בקופה, בו תשתמשו אך ורק במקרה חירום.

בסופו של דבר, התזרים בידיים שלכם. כבעלי עסק אתם אחראים על ההוצאות וההכנסות ועל ענייני התזרים. תמיד מומלץ להיוועץ עם איש מקצוע בנושא, אך מומלץ שתהיה גם לכם השליטה הנדרשת בניהול התזרים להתנהלות פיננסית נבונה יותר.

שתף:

מאמרים נוספים:

dollars, currency, money

איתור כספים אבודים

מיליארדי שקלים 'מנותקי קשר' שוכבים בבנקים ובחברות הביטוח ללא ידיעת בעליהם, ודמי הניהול מכלים אותם. אין סיבה שזה יימשך כך. קרוב ל־30 מיליארד שקל שוכבים

אנחנו ממש כאן !

מלאו את הפרטים מטה ונחזור אליכם !

דילוג לתוכן